moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. november 12.

Két magyar indulóval rajtolt az idei gyorskorcsolya világkupák sorozata

Nagy Konrád és Dékány Bence indult a hétvégén a gyorskorcsolyázók idénybeli első, olimpiai kvalifikációs heerenveeni világkupa versenyén.

Nagy Konrád szombaton kedvenc számában, 1500 méteren állt rajthoz a B divízióban, azaz a második vonalban, a nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a 35 induló közül 26. lett 1:52.09 perces idejével.

A magyar hosszú korcsolyázó vasárnap 1000 méteres távon folytatta szereplését a B divízióban, és a 35 induló közül 30. lett 1:12.13 perces idejével.

Mindkét számban 36-an indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy versenyen legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg.

Dékány Bence még pénteken az olimpiai műsorban a dél-koreai játékokon debütáló tömegrajtos versenyszámban volt érdekelt, de huszadik helyével nem jutott tovább az elődöntőből a szombati döntőbe. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki.

Bence vasárnap 5000 méteren a második vonalban volt érdekelt, és a 36 indulóból a 31. helyet szerezte meg 6:46.33 perces idejével. Ezen a távon 24-en jutnak olimpiai kvótához, ebből 16-an a vk-pontok és nyolcan az időeredmények alapján.

A világkupa sorozat november 17-19 között a norvégiai Stavengerben folytatódik.

A világkupa eredményeket itt megtalálják.

Ice Cube Seat
X