moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. december 4.

Nagy Konrád országos csúcs 1000m-en, két távon is olimpiai kvóta helyen áll

Nagy Konrád remekül szerepelt szombaton 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, Calgaryban. Idejével felkapaszkodott ezen a távon is az olimpiai indulók 36 fős mezőnyébe.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportoló a táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 39 nevezett közül 17. lett 1:08.78 perces idejével, amely tíz századdal jobb, mint a tavaly októberi országos csúcsa.

Nagy Konrád az első két vk-fordulót követően ezen a távon negyedik tartalék volt a phjongcshangi kvótákért zajló versenyben, de a “hazai jégen” elért idejével számításaink szerint közel került a dél-koreai játékokhoz. A magyar sportoló többnyire Kanadában készül a helyi válogatottal.

Vasárnap a magyar gyorskorcsolyázó kedvenc távján, 1500m-en állt rajthoz. Ezen a távon is javított az idénybeli harmadik olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén.

A debreceni sportoló az 1500 méteres táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 40 nevezett közül 16. lett 1:45.42 perces idejével. Ez több mint négy másodperccel jobb idő, mint amit az előző két vk-fordulón elért. Ezzel számításaink szerint pár helyet előrébb lépett az eddigi 36. pozícióból az olimpiai kvalifikációs ranglistán.

A magyar gyorskorcsolyázó a legrövidebb távon 500 méteren is rajthoz állt, de ott nem sikerült javítania: szintén a B divízióban 32 induló közül 29. lett 35.99 másodperces idejével.
Nagy Konrád a calgaryi verseny után számításaink szerint 1000 és 1500 méteren is ötkarikás indulási helyen áll.

Dékány Bence, a világkupa másik magyar résztvevője 5000 méteren 6:44.64 perces idejével 34. lett a B divízió, azaz a második vonal 36 fős mezőnyében. Ebben a számban 24-en indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb 16 jut kvótához, míg a maradék 8 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. A tömegrajtos versenyen az első futamban a 19. helyet szerezte meg, így nem jutott be a vasárnapi fináléba. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki.

Az olimpiai kvalifikáció jövő héten Salt Lake Cityben zárul.

Ice Cube Seat
X