moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 29.

Nincs magyar olimpiai kvóta párosban

A 16. helyen zárt a Beklemiscseva Darja, Magyar Márk duó a párosok mezőnyében a németországi Oberstdorfban zajló Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, phjongcshangi téli olimpiára.
A magyar kettősnek a csütörtöki rövidprogramban elért 15. hely után nem volt reális esélye, hogy kijusson a dél-koreai játékokra, mivel ebben a számban mindössze négy juthatott indulási joghoz a 16 egységből. A versenyen az ausztrál, az osztrák, az észak-koreai és az izraeli páros váltotta meg repülőjegyét a Koreai Köztársaságba.
A pénteki kűrben a dél-koreaiak megelőzték a magyar párost, amely így 16. lett 114,14 ponttal, a kvótához 171,61 pont kellett volna.

Engi Klára, a pontozásos szakági igazgató:

Van amikor nehéz szavakat találni.
Itt tartanak ma Márkék. De bízunk abban, hogy a komoly sérülés, s a tavaszi edzőcsere után most már sikerül nyugodtan felkészülnie a következő megmérettetésekre a kettősnek.
Továbbra is elszántak, s ha az olimpia nem is, a világversenyeken való tisztességes és sikeres részvétel célként lebeg a szemük előtt.
Szombaton reggel bízunk benne, ki korán kell aranyat lel. Ha nem is szó szerint. Jó volna, ha pontozók meglátnák azt a csillogást a kettősben, ami Bennük van.
6.45-kor átmozgató edzés lesz, utána 9-kor kezdődik a jégtánc verseny. Annáék 9.41-kor kerülnek sorra.

Az olimpiai kvalifikációs viadal eredményeit itt megtalálják.

Phjongcshangban már biztosan lesz magyar műkorcsolyázó, mivel Tóth Ivett az idei világbajnokságon elért huszadik helyével kvótát szerzett az ország számára.

A zágrábi Junior GP-n viadalon a Marton Villő, Semkó Danyil jégtánc duó egy nagyon jó rövid tánc végén, az utolsó emelésben becsúszott hiba miatt, ami sok pontot vesztett rövidprogramjában. A 15 fős mezőnyben a 11. helyen várják a folytatást.

A junior GP jégtánc versenyének állása itt megtekinthető.

Pure sports Ice Cube Papírmadár Seat
X