moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. március 22.

„…minél fiatalabban szoknak hozzá a különleges helyzetekhez, annál jobban tudják kezelni őket”

Engi Klára Pontozásos Ágazati Sportigazgató összefoglalója a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon való szereplésünkről:

„Teljesen újonc csapattal érkeztünk a tajvani junior világbajnokságra. Az elvárásokat is ennek megfelelően alakítottuk. Minimum egy döntőbe kerülést tűztünk ki célul, ami sikerült is, jégtáncosaink a legjobbak között is megmutathatták tudásukat. Jakucs Hanna és Illés Dániel a 20. helyen végeztek. Szépen zárták a szezont.

A fiúknál, Borovoj Alexander nem kapott annyi pontot, mint eddigi legjobbja, de így is sikerült 4 futót maga mögé rendelnie. Csekély esélye volt kvalifikálni Jakab Dáriának, csak hibátlan futással sikerült volna. Ő ugyanúgy végzett, mint Szása. Medgyesi Fruzsina a 9. kiemeltként érkezett Tajpejbe. Nagyon jó helyen, az utolsó előtti csoportban futott. Egész héten magabiztosan edzett, így tudtuk, egy stabil futás sikert hozhat. Élete első ilyen volumenű és jelentőségű bajnoksága volt, amely mindig tartogathat meglepetést. Jól indult, nagyon biztatóan, de a végére hagyott két utolsó ugrásnál sok pontot veszített. Úgy fogalmazott, hogy „kiesett” az a pillanat nála.

Pontosan ezért tartom fontosnak, ha van rá mód a lehető legtöbb ilyen viadalon indítani a versenyzőket, mert minél fiatalabban szoknak hozzá a különleges helyzetekhez, annál jobban tudják kezelni őket. Mire esélyesek egy jobb helyezésre, akkor már nem csak remény lesz, hanem valósággá is tud válni az. Jó, hogy már nagyobb létszámú csapattal képviselhetjük hazánkat, s igyekszünk minél jobb eredményeket hozni.”

Pure sports Ice Cube Papírmadár Seat
X