moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. március 24.

Magyar sikerektől volt hangos a grazi jégcsarnok csütörtökön

Mindhárom éremből jutott a magyar versenyzők számára az utolsó előtti napon Ausztriában.

A gyorskorcsolyázóknál ezúttal az 500 méteres táv döntőit rendezték meg a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon. Egy kategóriában lépett jégre Hocza Róbert és Al Yassin Mustafa a fiúknál. Mindkettejük célja az volt, hogy hamar, már az elején lerázzák koreai ellenfelüket. Robinak ez hamar sikerült is, rögtön az élre állt. Mustafának azonban harcolnia kellett az ázsiaival, de így sikerült megelőznie, ezzel pedig biztossá vált számára az ezüst, míg Robi magabiztosan, aranyérmesként érkezhetett célba. Ő a hosszú távok mestere, kitartásának is köszönhetően, rohamosan fejlődik technikában és időeredményekben egyaránt.

Al-Yassin Mustafa precíz koris hírében áll, 14 évesen élete első nagy világversenyén vett részt.

short_duo

A lányoknál kedvenc számában bronzérmet szerzett Mayer Barbara, aki egyéni legjobbját megjavítva, egy percen belüli időt produkált. Ez mindenképpen bravúr és csak keveseknek sikerül ilyen téthelyzetben ezt megoldani.

Babó a SOFI – Életjel Alapítvány mellett az MTK tagja is. Szorgalmas, versenyhelyzetekben kiválóan teljesítő versenyző. Az eredményesség mellett, korcsolyázó technikája az egyik legszebb a mezőnyben, melyet a speciális edzések mellett, integrált, épekkel közös edzéseken csiszol. Marosi Viktória ugyanebben a kategóriában az 5. helyen végzett.

edzok

A gyorskorcsolyázókat Dombóvári Szilvia szakágvezető és Miklósné Malek Erzsébet edző készítette fel a Speciális Olimpiára és segítette Ausztriában is. Tarcali Attilának és Csizmadia Ildikó felkészítő edzőknek is jár a hatalmas köszönet! Grazban a gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyady Emese is figyelemmel kísérte a versenyzők szereplését.

mukori_fiu

Délután és este a műkorcsolyázók vették birtokukba a jégpályát. A nap ötödik érme Kőrösi-Fehér Nándor nevéhez fűződik. A 12 esztendős fiú hibátlan kűr programot mutatott be, ezzel tudott a kötelezők utáni helyezésén javítani és lett bronzérmes. Nándi 4 éve készült arra, hogy bemutatkozhasson nagy világeseményen. Külön öröm számára, hogy szülei a helyszínen szurkoltak neki. Edzőjével boldogan ölelkeztek össze a remek produkció után.

A műkorcsolyázók munkáját Kelemen Zsuzsanna szakágvezető irányítja, aki korábban a 2009-es és a 2013-as Világjátékokon is nagy szakértelemmel egyengette versenyzői szereplését. A felkészülésben elévülhetetlen segítséget nyújtott folyamatosan Vas Mária edző is. Neki is jár a köszönet!

Pénteken elérkezünk az olimpia zárónapjához, amelynek délelőttjén a gyorskorcsolyázók 333 méteres távjainak döntőit rendezik.

A befejező nap előtt 11 arany, 4 ezüst és 7 bronzérme van a magyar speciális olimpikonoknak.

Pure sports Ice Cube Papírmadár Seat
X