moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 9.

Magyar érmek a Pannónia Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyen

A Danubia versenysorozat 5. állomása a Pannónia Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya verseny volt, amelynek a Gyakorló Jégcsarnok adott otthont Vízkereszttől vasárnapig. 13 nemzet közel kétszáz nevezője mérettette meg magát a három nap alatt.
A felnőtt korosztályban nem volt magyar induló, mivel élversenyzőink már vasárnap elutaztak a torinói Európa-bajnokság helyszínére.
Az egyes junior korosztályok küzdelmeiben több magyar is felállhatott a dobogó valamelyik fokára.
A Téli Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztiválra készülő sportolók közül Turi Anna (JSE) a junior A kategóriában 1500m-en ezüst, a junior B kategória összetett versenyén bronzérmet szerzett. A hasonló kategóriában Vajda Balázs  (MTK) 1500m-en ezüst, 1000m-en és a B korosztály összetett versenyén bronzérmet gyűjtött be. Révész Gergő (SZKE) 500m-en szerzett bronzérmet.

A további korosztályok magyar érmesei:

Junior C:

Bontovics Balázs (MTK) 1500m I, 1000m III, összetett II
Talabos Attila (MTK) 500m II, 1000m II, összetett III
Varga Regina Eszter (MTK) 1500m II, 1000m II, összetett II

A junior E és F kategória küzdelmeiben csak magyar fiatalok indultak. Érmet szerzett a C korosztályban Major Dominik (JSE), Kókai Balázs (DJKSE), Liszli Gábor (SZKE), Czank-Varga Benjamin (SZKE) illetve Szőcs Mónika Nikolett (JSE), Erdler Aisa (JSE), Nógrádi Panka (TKKSE).

A junior F korosztályban a fiúk és a lányok együtt versenyeztek. Az érmeken Görgényi Antónia (MTK), Nagy János (DJKSE) és Tóth Anna Rebeka (SZKE) osztoztak.

Részletes eredményeket itt megtekinthetik.

2017. január 12-én a Speciális Olimpia országos gyorskorcsolya verseny helyszíne lesz az Istvánmezei úti jeges bázis. Az indulók közül többen (8 fő) a  márciusi Speciális Olimpia Téli Világjátékokra készülnek, amelyet Grazban rendeznek. Mindkét esemény díjmentesen megtekinthető.

 

Li-ning Seat
X