moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. február 9.

Szurkoljunk együtt szombaton rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak

Szombaton 11 órától családias hangulatban várunk mindenkit közös szurkolásra a Gyakorló Jégcsarnokba, amelynek pontos címe:

Budapesti Olimpiai Központ Gyakorló Jégcsarnok

1143 Budapest, Szabó József utca 1-3.

Ezen a napon rendezik a férfiak 1500m döntőjét, a nők 500m előfutamait és a 3000m váltók elődöntőit.

Az egyéni távokon a következők indulnak:

Férfi 1500m: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba
Női 500m: Jászapáti Petra, Keszler Andrea
A női váltó összeállítását a futam előtt jelöli ki a szakvezetés.


Telegdi Attila gyorsasági ágazati sportigazgató rövid bejelentkezése az utolsó edzésről a Gangneung Ice Arena-ból

A férfiak világranglistáján a világkupa eredmények alapján Liu Shaoang az 5., míg bátyja Liu Shaolin Sándor a 6. helyen végzett.

1500m
1. Hwang Dae Heon (Korea), 2. Sjinkie Knegt (Hollandia), 3. Charles Hamelin (Kanada), 4. Lim Hyo Jun (Korea), 5. Liu Shaoang, 6. Liu Shaolin Sándor,… 22. Burján Csaba

A nők 500m-én Jászapáti Petra 20., míg Keszler Andrea a 23. helyen zárta a világkupát.

500m
1. Marianne St.Gelais (Kanada), 2. Choi Min Jeang (Korea), 3. Arianna Fontana (Olaszország), 4. Kim Boutin (Kanada), 5. Martina Valcepina (Olaszország), 6. Elise Christie (Nagy-Britannia),… 20. Jászapáti Petra,… 23. Keszler Andrea

Az orosz női válogatott csak 4 taggal érkezett az olimpiára. Először olyan hírek érkeztek, hogy az oroszok nem indulnak el a női váltóban, majd jelen állás szerint mégis ott lesz a jégen az oroszok női váltója, csakhogy az „átalakítás” utáni futamunkba tették be (vissza) őket. Így borul az a szabály, hogy az olimpián a világranglista 1., 4., 5. és 8. csapata kerül egy futamba, míg a többiek a másodikba, hiszen Dél-Korea az 1., Kanada a 3., Oroszország a 4., míg Magyarország a 8. a rangsorban.

„A technikai értekezleten semmiféle megjegyzés, bejelentés nem volt a témában, ebből kifolyólag senki sem tudta, gondolta, hogy itt lesz bármiféle változás – mondta el a csütörtöki megbeszélésről Bánhidi Ákos a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere. – Egyelőre nem tudunk semmit többet, látjuk, hogy más a futambeosztás, ki kell derítenünk mi és miért történt így.”

Hogy így marad-e a futambeosztás, vagy lesz újabb csavar a történetben, remélhetőleg hamarosan kiderül.

Mint ismert, Bánhidi Ákos, a csapat edzője és Csang Csing vezetőedző csak az utolsó pillanatban, vagyis a szombati elődöntő előtt fél órával határoz arról, hogy a Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia ötösfogatban ki szurkol majd a palánk túloldalán a lányok sikeréért.

Nők:
1. Korea, 2. Kína, 3. Kanada, 4. Oroszország, 5. Hollandia, 6. Olaszország, 7. Japán, 8. Magyarország

Az olimpia rövidpályás gyorskorcsolya eredményeit itt lehet on-line nyomon követni.

A helyszínen tartózkodik már Holub Katalin a MOKSZ sajtófőnöke és Derecsényi István fotós. Katalin első beszámolóját a Facebook oldalon elolvashatják.

Li-ning Seat
X